arama

Custom Search

Enginar ve yapraklarının faydaları

                              

Karaciğeri temizleyici özelliği bulunan enginarın, faydaları saymakla bitmiyor. Damar sertleşmesini engelleyen, kanı temizleyen, beyin hücrelerini yenileyen enginar, aynı zamanda kolesterolün de düşmanı. Enginarda bulunan ‘’Cynarin’’ maddesinin karaciğer, safra kesesi, böbrekler ve bağırsak sisteminin düzenli çalışmasına
yardım eder.
Kısaca özetliyecek olursak ;
-Vücuttaki zehiri atma etkisi nedeniyle romatizma ve gut hastalıklarında,
-Eklem yanmalarını azaltıcı olarak,
-Kalp hastalıklarında sakinleştirici ve kan basıncını azaltıcı, tansiyonu düzenleyici olarak,
-Mide ve bağırsak hastalıklarında ishal ve dizanteriye karşı,
-Safra kesesi, karaciğer hastalıkları ve sarılıkta,
-İdrar söktürücü ve safrayı artırıcı etkisinden dolayı karaciğerin görevlerini kolaylaştırıcı olarak,
-Beyin yorgunluğunda ve kanı temizleyici olarak enginar çok faydalıdır.

Aslına bakarsanız, yaprakları kendisinden daha faydalı gibi. Yaprakları da çay olarak tüketilebilir ;

Enginar yaprağından iki kahve kaşığı demliğe konur ve üzerine 400-500ml kaynar su ilave edilir ve 5-10dk kaynatılır ve de 5-10dk dem*lenmeye bırakıldıktan sonra süzülerek içilir.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder