arama

Custom Search

Kampçılar için pratik öneriler - 3

"Marga'nın Spesyali" yazısında bahsetmiş olduğum pizza tavasından (elektrikli tencere) edindik ve hemen test etmeye başladık.


İlk deneyim elbette balık ile yapıldı :)
Çok az bir miktar yağ ile nefis bir balık kızartma yaptık.
En önemli nokta sıcaklığını yüksek dereceye ayarlamak, aksi taktirde yağı emer balık ve ağır olur.
Temizliği de çok kolay, soğuk su ile yıkarsanız koku kalmıyor... Yine emin olmak için, yıkarken  bir limon parçası ile ovarsanız kokuyu daha kolay temizlersiniz...



Gelelim bir diğer tarife ; PATATESLİ PİRZOLA...
Bence bu  kamp yemeğinden çok öte oldu, misafirlerinize bile
yapabilirsiniz...
Malzemelerden başlayalım ;
1 kg kuzu pirzola
3-4 adet orta boy patates
1 adet kuru soğan (arpacık soğanı da kullanabilirsiniz)
1 adet kırmızı biber
2 adet yeşil sivri biber
2 adet domates
bolca karabiber
çok az zeytinyağı




Öncelikle tavamızı en yüksek ısıya ayarlayıp, yağ eklemeden pirzolalarımızı pişiriyoruz. Üzerinin hemen kızarması çok önemli, suyunu kaybetmeden pişerse daha lezzetli olur.
Pirzolaların pişme işemi bittiğinde bir tabağa alıyoruz.







Tavamızın ısınını çok az düşürerek, içine çok az (2-3 çorba kaşığı kadar) zeytinyağını ekleyip, kızdırıyoruz.
Yağ iyice kızdığında halka şeklinde doğradığımız patateslerimizi atıp, kızartıyoruz.
Patateslerin işlemi bittiğinde onları da bir tabağa alıyoruz...





               




Bu defa küp şeklinde doğramış olduğumuz soğanlarımızı tavaya alıp,ısıyı biraz daha düşürerek, çok az öldürüyoruz... Eğer arpacık soğanı kullanacaksanız, küp şeklinde doğramanıza gerek yok, sadece kabuğunu soyup, tüm şekilde kullanabilirsiniz...









Evet işimiz neredeyse bitti sayılır, azıcık öldürdüğümüz soğanların üzerine önce pirzolalarımızı, onların üzerine de patateslerimizi diziyoruz. Kırmızı ve yeşil sivri biberlerimizi doğrayıp üzerlerine serpiştiriyoruz. Ve son olarak domateslerimizi küp küp doğrayıp en üste ekliyoruz. Bolca karabiber çok güzel lezzet veriyor.. Eğer domatesleriniz çok sulu değilse yarım su bardağı sıcak su eklemeniz iyi olur.
Kapağını kapatıp, tavamızın ısısını 2 dereceye düşürerek, ağır ağır pişmeye bırakıyoruz.


Gördüğünüz gibi hem çok kolay, hem de çok lezzetli bir yemek... Kampda hep ızgara türü şeyler yemek zorunda kalmayın :)
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder